Visa alla bilder

Sundshagsgatan 33
Kungsladugård

Trivsam och rymlig villa på stor solig hörntomt
BUDGIVNING
Stor och väl underhållen villa i två välplanerade plan samt inredd vindsvåning och källare. Härlig tomt med utrymme för lek. I trädgården finns fruktträd, bärbuskar och växthus. Sommartid hittar solen alltid till någon sida av huset. På sidan som vetter mot väster finns ett stort nyrenoverat uterum som nås via vardagsrummet. Här kan man äta middag och umgås i lagom temperatur, från och med april ända till oktober.
Huset har fyra stora sovrum, generösa sociala ytor, en helt nyrenoverad vindsvåning som kan inredas som ett stort allrum, eller göras om till ytterligare två sovrum om man så önskar. Många bevarade detaljer, så som de vackra skjutdörrarna som skiljer vardagsrum och matsal åt och kolonner med tillhörande lampetter. Här bor man ett stenkast från Slottsskogen, med närhet till kommunikationer och trivsamma Mariaplan med dess butiker och restauranger.
Ett mycket attraktivt boende för den stora familjen, på en av centrala Göteborgs populäraste gator.

Ansvarig mäklare

Bo Wettergren

Bostadsfakta

Upplåtelseform: Friköpt
Adress: Sundshagsgatan 33
Område: Kungsladugård
Byggnadsår: 1926
Rum: 8 rum och kök
Boarea / Biarea: 227 m² / 103 m²
Tomtareal: 640,4 m²
Pris: 10 950 000 kr, som utgångsbud
 Budgivning pågår

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 6 sovrum

Boarea + Biarea

227 + 103 kvm

Entréhall

Hallen har praktiskt och tåligt klinkergolv. Till vänster finns en dörr bakom vilken källartrappan börjar.
Rakt fram syns en inre hall och bortom den ligger vardagsrummet. Till höger finns köket.

Inre hall

Den inre hallen rymmer trappan till övervåningen, en kapprumsavdelning samt ett WC. Hallen har bröstpanel och parkettgolv. Från den inre hallen nås kök, vardagsrummet, WC och ett sovrum.

Kök med grovingång

Trevligt välutrustat kök i vinkel med matplats med plats för 4-5 personer. Kyl och frys Husqvarna -09, köksfläkt Fjäråskupan -12, kombinerad mikro/ugn Electrolux -12, ugn Electrolux -13, induktionshäll Bosch -13. Vita köksluckor, en del med vitrin, bröstpanel och färgglad tapet. Mosaik i svart och rött vid matlagningsavdelningen, två stora fönster i två väderstreck ger ett härligt ljus hela dagen. Kyl och frys i fullhöjd. I köket finns en grovingång som leder ut till parkeringen bredvid huset. Intill grovingången finns en passage in till matsalen.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med ljusinsläpp från stort fönster samt från den intilliggande, inbyggda verandan som har utsikt mot trädgården. Fiskbensparkett.

Matsal

Stor matsal som rymmer alla dina gäster, oavsett tillställning. Vardagsrum och matsal skiljs åt av vackra skjutdörrar i original har två stora fönster och fiskbensparkett.

Inbyggd veranda

Trivsam veranda med utsikt mot trädgården. Härifrån nås det stora inglasade uterummet. Klinker på golvet.

Uterum

Stort uterum i glas och med högt i tak. Dörrarna kan öppnas så att man kan välja att släppa in frisk luft på varma sommardagar. Här kan man avnjuta måltider från april ända fram till och med oktober. Rummet har lättskött klinkergolv.

Sovrum 1

Stort sovrum som ligger intill trappan upp till övre plan. Här finns en garderob samt tillräckligt med utrymme för dubbelsäng. Två stora fönster i öster- och söderläge.

ÖVRE PLAN

På övre plan hittar vi tre sovrum, ett allrum samt ett lyxigt badrum.

Allrum

Vid trappans slut ligger ett stort och luftigt allrum, perfekt som t.ex. TV-rum. Allrummet har en garderob som är placerad mellan sovrum 3 och 4, samt ett inbyggt linneskåp intill ingången till badrummet. Från allrummet nås även vinden.

Sovrum 2

Stort sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng, bokhylla och skrivbord. Här finns en garderob med skjutdörrar. Fönster i två väderstreck. Parkettgolv.

Sovrum 3 - Master Bedroom

Ett riktigt rymligt sovrum med garderobsvägg. Vackert parkettgolv och en inglasad veranda med utgång till balkong där man kan sitta och njuta av kvällssolen. Fönstren i verandan är blyinfattade och balkongräcket i smide. Där det förut har suttit skjutdörrar har man stängt igen och på respektive sida finns bevarade kolonner med originallampetter ovanpå.

Sovrum 4

Intill master bedroom ligger ytterligare ett stort sovrum med plats för dubbelsäng om man önskar.

Badrum med dusch

Lyxigt badrum med smakfulla materialval. Här finns både dusch och badkar. Vägghängd WC-stol, dubbelhandfat med kommod, spegelskåp, ytterligare ett förvaringsskåp, två handdukstorkar och värmegolv. Två stora fönster släpper in mycket ljus.

Stort vindsrum med flera möjligheter

Inredd, nyrenoverad vind med flera möjligheter. Om man vill så passar vinden både att använda som ett enda stort allrum där t.ex. barnen obehindrat kan leka. Andra alternativ är att sätta upp två väggar och på så sätt skapa ytterligare rum, för den riktigt stora familjen.
Utöver de två fönster som är placerade på respektive kortsida så finns ett stort takfönster ovanför trappan som leder upp till vinden och släpper in gott om ljus.

KÄLLARE

I källaren ryms ett vinförvaringsutrymme, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, ett stort rum som lämpar sig som hobbyrum eller förråd, ett torkrum med luftvärmepump samt ett förrådsutrymme. I förrådsutrymmet finns ett gediget kassaskåp.

Tvättstuga

Tvättmaskin Miele dec -03 Torktumlare Candy -18

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och vind

Uppvärmning

Fjärrvärme (hyrd), luftsolfångare samt luftvärmepump för uppvärmn. av källaren.

Energideklaration

Utfärdad 2019-12-05 00:00
Energiprestanda: 96 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Tegel
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbet

Kungsladugård 83:5

Övrigt

2019 - Nedmontering och nybyggnation av uterum, ny platta och underarbete som omöjliggör nya sättningar i markplattan.

2019 - Alla fönster, förutom i källaren, målades om samt alla trädetaljer på förrådet

2018 - Målning tapetsering hall, trappa och TV-rum. Nytt golv TV-rum

2017 - Nytt rör/avloppsbrunn framför huset

2016 - Renovering av badrum.

2014 - Ny puts på fasad framsida och södervägg

2013 - Byggnation växthus

2012 - Installation av luftvärmeväxlare i pannrum
Renovering kök

2009 - Byggnation av uterum

2008 - Isolering av vind.

2007 - Glidgjutning av rör i skorstenen.
Omläggning av yttertak och plåtarbeten tak/skorstenar samt installation av takfönster. Stenläggning av biluppfart och runt förrådet.

2005 - lgenmurning av garageingång i källare. Golv i källare uppgrävda och nylagda. Putsning av väggar i stora verkstadsrummet. Målning av golv i förråd och stora verkstadsrummet. Nyläggning av gång samt uteplats vid södervägg

2004 - Dränering runt huset. Byggnation av förråd

2003 - Renovering av fönster i utbyggnad i sovrummet

2002 - Klinkers i utbyggnad i vardagsrummet. Slipning och lackning av parkett i vardagsrum och matsal

2001 - Ny ytterdörr (omlackerad 2014) och altandörr. Klinkers innanför ytterdörr.

Utöver ovanstående har samtliga rum tapetserats, målats och golv har slipats. Källarfönster målats, väggar källare målats och klinkers lagda i källarens hall, pannrum, tvättstuga och vinkällare.

2000 - Tilläggsisolering och ny fasadputs

1998-99 - Byte till aluminiumfönster på söderfasad , byte av stora fönstret i vardagsrummets utbyggnad.

1983-83 - Fönsterbyte till treglas, med undantag av blyinfattat fönster i stora sovrummets utbyggnad, samt vindsfönster mot öster och källarfönster.

80-90-tal - Samtliga elledningar utbytta och rördragningar. Golv uppgrävda och nylagda i tvättstuga och pannrum.

VITVAROR OCH MASKINER:
Tvättmaskin Miele dec -03

Kyl och frys Husqvarna -09

Köksfläkt Fjäråskupan -12

Kombinerad mikro/ugn Elektrolux -12

Ugn Elektrolux -13

Induktionshäll Bosch -13

Torktumlare Candy -18

Diskmaskin Asko -13-14

Övriga byggnader

Förråd och växthus finns på tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 745 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20000 kr
El: 13 200 kr (7800 kWh)
VA: 5 037 kr
Renhållning: 1 650 kr
Försäkring: 5 858 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 810 000 kr

Summa pantbrev

2 639 000 kr

Tomt

Tomtareal: 640,4 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött tomt med en del planteringar. Det finns tre stenbelagda uteplatser. En stor och relativt vindskyddat längs söderväggen, en under balkongen och en mindre utanför växthuset.

Närområde

Allmänt

Kungsladugård
Kungsladugård är en av Göteborgs charmigaste och mest attraktiva stadsdelar.

Området ingick i Älvsborgs Kungsgård vilket var en jordegendom tillhörande Älvsborgs slott från 1571 och vidare under större delen av 1600-talet.

Egendomen hade fiskevatten, bedrev jordbruk och kreatursskötsel vilket försåg det kungliga slottet med livsmedel.

Det vackra området karakteriseras av breda gatustråk och slingrande mysiga smågator längs med välbevarade landshövdingehus i den norra delen av Kungsladugård och öppna trädgårdskvarter med villor och radhus i den södra delen.

Ett stort utbud av små butiker, apotek, surdegsbageri, konditori, caféer, pubar och flera restauranger ligger inom promenadavstånd och bidrar till en välkomnande atmosfär och småstadskänsla.

Vid Älvsborgsplan finns den populära plaskdammen "Plaskis" som på sommartid används flitigt av många små badsugna barn och på vintertid lockar backen ner från den intilliggande Kungsladugårdsskolan med pulkaåkning.

Kungsladugård gränsar till Slottsskogen som erbjuder vacker natur och härliga promenadstråk, små djurparker, fågelhuset och säldammen, ett par välplanerade lekplatser samt flera små caféer.

Även Naturreservatet Änggårdsbergen ligger som nära granne för motionärer, picknicksugna, barnfamiljer och hundägare. I direkt närhet finns också prisbelönta Botaniska Trädgården som är en av Europas största och mest berömda i sitt slag.

I närheten ligger även det vackra hamninloppet, kulturreservatet Klippan som är beläget intill ruinerna av den ursprungliga platsen för Gamla Älvsborgs fästning från 1300-talet, konsthallen Röda Sten, Sjöbergens naturområde samt Svaleboskogen som erbjuder fina naturupplevelser.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med både buss och spårvagn.

Det tar ca en kvart med spårvagn in till centrum och lika lång tid till Saltholmen och skärgårdsbåtar för vidare färd ut i skärgården.

För mer information se Västtrafiks hemsida.
www.vasttrafik.se

Närservice

Närservicen är god och inom promenadavstånd ligger ICA-Nära & ICA-Toppen på Kungsladugårdsgatan, Konsum på Mariagatan och apotek samt 7-eleven vid Mariaplan.

I närområdet finns även grönsakshandlare, delikatess- och fiskbutik.

Parkering

Parkering för två bilar finns på tomten och på gatan är det fyra timmars fri parkering.

Övrigt

I stadsdelen finns tre grundskolor, Karl Johansskolan, Kungsladugårdsskolan och Sannaskolan. Det finns även flertalet kommunala förskolor, enskilda förskolor samt familjedaghem.

Kungsladugård tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné. I området finns flera husläkare och vårdcentralen Majorna Närhälsan som ligger på Skärgårdsgatan. Folktandvården finns på Jaegerdorffsplatsen.
Välkommen till Sundshagsgatan 33

Välkommen till Sundshagsgatan 33

Stort vardagsrum med matsal i fil

Stort vardagsrum med matsal i fil

Kök i vinkel med grovingång och passage till matsalen

Kök i vinkel med grovingång och passage till matsalen

Fri värdering

Fri värdering

Sommarbilder

Sommarbilder

Sundshagsgatan 33 - Entréplan

Sundshagsgatan 33 - Entréplan

Sundshagsgatan 33 - Övre plan

Sundshagsgatan 33 - Övre plan

Sundshagsgatan 33 - Vindsplan

Sundshagsgatan 33 - Vindsplan

Sundshagsgatan 33 - Källare

Sundshagsgatan 33 - Källare

Trädgårdskarta

Trädgårdskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Vacker omgivning Slottsskogen

Vacker omgivning Slottsskogen

Mariaplan

Mariaplan