Visa alla bilder

Agronomgatan 22
Ekebäck

Stilfull fyrarummare med uteplats och balkong ‑ Nära till centrum och till havet
Riktigt fin lägenhet, byggd så nyligen som 2015. Egen ingång och stor uteplats ger radhuskänsla. Här ingår en långsträckt balkong med vidsträckt utsikt, rymliga och sammanhängande sociala ytor, tre sovrum samt ett kombinerat duschrum/tvättstuga. Mycket trivsamt boende med närhet till allt det väsentliga: stad, hav, skolor och kommunikationer.

Ansvarig mäklare

Bo Wettergren

Bostadsfakta

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Adress: Agronomgatan 22
Avgift: 5665 kr/mån
Område: Ekebäck
Byggnadsår: 2015
Rum: 4 rum och kök
Boarea / Biarea: 96 m²
Våning: 2
Pris: 4 750 000 kr

Visningstid:

Lördag 24 augusti kl. 13:30 - 14:30

Ring eller maila för bokning av visningstid

Interiör

Antal rum

4 rum + kök

Boarea

96 kvm

Entré och uteplats

Egen entré och en väl tilltagen uteplats hänger samman och skapar en trivsam radhuskänsla. Uteplatsen är stensatt och rymmer en rejäl loungegrupp. Dess soliga läge gör den utmärkt för odling i t.ex. pallkrage eller om man hellre vill dekorera med vackra blomkruksarrangemang.

Hall med garderober

Ljus hall med klinkergolv och garderober. Mittemot hallen syns det stora köket.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger till vänster om entréhallen och vetter därmed mot väster. Rummet är stort och ljust, tack vare fönsterpartiet som vetter mot den långsträckta balkongen sträcker sig från golv till tak.
Vardagsrummet är målat i ljus färg och har parkettgolv.

Balkong

Härligt stor balkong som sträcker sig längsmed lägenhetens västra kortsida. Här värmer solen om eftermiddagen och kvällen. Balkongen är i stilrent glas och metall.

Matsal och kök

Intill vardagsrummet ligger matsalen och dess tillhörande kök. Tack vare den öppna planlösningen mellan dessa sociala ytor rymmer matsalen riktigt stora middagssällskap.

Köksluckorna är vita och de generösa arbetsbänkarna i svart. Kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn och dito micro och bakom en kökslucka döljs diskmaskinen.

Sovrum 1

Ljust sovrum med garderober. Här finns plats för dubbelsäng. Fönstret vetter mot uteplatsen.

Sovrum 2

Lägenhetens största sovrum vetter även det mot uteplatsen. Här finns en liten alkov med garderober och ytterligare plats för t.ex. en mindre byrå.

Sovrum 3

Även detta sovrum rymmer en dubbelsäng och fönstret vetter mot det vackra grannhuset i norr.

Duschrum / Tvättstuga

Rymligt duschrum med tvättstuga. Duschhörna med praktiska dörrar som tar lite plats när duschen inte används, handfat med vit kommod, vägghängd WC-stol, handdukstork. Helkaklat i vitt och skiffergrått. Tvättstugedelen består av tvättmaskin, torktumlare samt en arbetsbänk och flertalet skåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3

Ekonomi

Pris: 4 750 000 kr
Avgift: 5 665 kr/mån
Andel i föreningen: 17,29417 %
Andel av årsavgift: 17,28583 %
Reparationsfond fn.: 0 kr

Driftskostnad

2 760 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 760 kr (3380 kWh)
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Bergvärme

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Energideklaration

Finns för närvarande inte

Fastighetsbet

Älvsborg 226:2

Övrigt

Säljarens beskrivning:
Det är ett väldigt bekvämt och underhållsfritt boende med en mycket trevlig förening. Det har passat oss väldigt bra eftersom vi inte har behövt tänka på någonting då allt är nytt. Eftersom lägenheten har både balkong och uteplats har vi kunnat nyttja soltimmarna hela dagen och se solen gå ner över kranarna på kvällen. För oss har det varit det ultimata boendet med närheten till Mariaplan, Ruddalen och att ta cykeln till Saltholmen och bada på somrarna.

Närområde

Allmänt

Ekebäcks branta backar har en säregen och charmfull karaktär blandad av lika delar modern villastad och skir sekelskiftescharm. I klart väder är det möjligt att skymta Vinga Fyr. En spektakulär utsikt över hamninloppet, samtidigt som man bara minuter senare kan hoppa av bussen mitt i centrala stan. Hav och stad i skön förening. Området är som gjort för stärkande promenader och i Ruddalens rekreations- och motionsområde finns fina idrottsanläggningar med bland annat fotbolls och bandyplan, skrinnarhall och tennisbana. Salta bad vid bla Saltholmen, Hinsholmen och Fiskebäck. Närheten till staden betyder ett smörgåsbord av kulturella evenemang inom räckhåll och Frölunda Kulturhus med bibliotek och Kulturskola har ett brett utbud av aktiviteter.

Kommunikation

Busslinje 20 och 90 stannar på Bolmörtsgatan, ca 150 meter från lägenheten och från Kungssten går direktbuss 91 till Järntorget på 10 minuter, buss 99 till Norra Älvstranden samt spårvagn 9 och 11 in mot stan och 11:an mot Långedrag och havet åt andra hållet. Det är även nära till stombusslinje 16 som tar dig till brunnsparken på 20 minuter.

Närservice

Mat handlas hos Nya Varvets Livs.

Ekebäck Tillhör SDF Västra Göteborg, Kungstens Vårdcentral ligger på Knipplagatan och Barnavårdscentral på Hängpilsgatan.

Parkering

De flesta har parkering i anslutning till bostaden. Gatuparkering finns i viss utsträckning.

Övrigt

I Ekebäck ligger ett antal dagis/förskolor och en stor låg-/ mellanstadieskola. Där finns bla Dalaskolan som är en miljösmart skola med musikklasser samt Svetsare- Ringblomme- och Ängåsgatans daghem.


Ängåsgatans daghem.

Förening

Namn

BRF Lilla Dalavägen

Information

Fastigheten bebyggdes 2015 och består av två 2½ plansbyggnader med soutterrängplan innehållande tre lägenheter vardera , samtliga med egen entré.
Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 519 m2, varav 519 m2 utgör lägenhetsyta.
Föreningen upplåter 6 lägenheter med bostadsrätt. Det finns 6 st biluppställningsplatser där varje lägenhet förfogar över en parkeringsplats samt 2 st separata cykelförråd. Uppvärmning via bergvärmepump med vattenburen golvvärme i lägenheterna. Tv, bredband och telefoni via fiber. I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, bredband, telefoni samt en parkeringsplats.

Ekonomi

Sedan 2018 är SBC ekonomisk förvaltare och föreningen har beställt en underhållsplan och flerårsudget av dessa.
• Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
• Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. För att se avsättningens storlek, se fondnoten i årsredovisningen.
• Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För mer information, se lånenoten i årsredovisningen.
• Årsavgifterna planeras att höjas.

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

En parkering hör till bostaden

Bredband och TV

I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, bredband, telefoni samt en parkeringsplats.

Övrigt

Säljarens kommentar:
I föreningen bor till skillnad mot resten av Ekebäck ensamstående och par, de flesta har sålt sin villa och har valt ett bekvämt boende. Många har hund, men det är absolut ingenting som stör. Ekebäck är annars ett område med många barnfamiljer. Barnen går själva till skolan och går enkelt hem och leker med varandra efter skolan, ute och inne. Föreningen har väldigt bra sammanhållning och håller efter varandra. Det finns alltid tid att stanna och prata om man vill, och om man ska åka bort så håller vi koll på varandras lägenheter. Det är en underhållsfri byggnad och tomt men vi har 1-2 städdagar per år då vi städar, rensar rabatter och gör småjobb på fastigheten. Detta brukar vara väldigt trevligt och avslutas med samkväm på kvällen. Varje lägenhet ansvarar för en rabatt, och till lgh 22 är det rabatten som är till vänster om trappan som är ”vår”. Det innebär egentligen bara att man ska rensa ogräs och vattna (men det brukar vi hjälpas åt med). Föreningen köper in snöskottning men vi grusar själva då vi vill hålla nere kostnaderna. Det finns ett cykelförråd som är föreningens, det finns på Agronomgatan vid parkeringarna. Vi har en whatsapp-grupp som heter grannsamverkan där vi skriver om vi ska resa bort, eller ibland bara önska varandra trevlig resa. Som sagt, trevliga grannar! Till vår lgh ingår ett stort förråd. Det ligger i anslutning till vår uteplats.

Organisationsform / Typ

Bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr
Välkommen till Agronomgatan 22!

Välkommen till Agronomgatan 22!

Närhet till storstad och havet

Närhet till storstad och havet

Härlig långsträckt balkong på lägenhetens västra sida

Härlig långsträckt balkong på lägenhetens västra sida

Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Kök och vardagsrum i öppen planlösning

Egen entré med uteplats

Egen entré med uteplats

Hall med garderober

Hall med garderober

Vy mot hall och vardagsrum

Vy mot hall och vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vidsträckt utsikt

Vidsträckt utsikt

Balkongräcke i glas släpper fram ljuset in i lägenheten

Balkongräcke i glas släpper fram ljuset in i lägenheten

Inbyggd ugn och micro

Inbyggd ugn och micro

Vy mot sovrummen

Vy mot sovrummen

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 3

Fint duschrum med tvättutrustning

Fint duschrum med tvättutrustning

Agronomgatan 22 - Planritning

Agronomgatan 22 - Planritning

Vid Kungssten går både spårvagnar och bussar

Vid Kungssten går både spårvagnar och bussar

Från Saltholmen tar man sig ut i sköna skärgården

Från Saltholmen tar man sig ut i sköna skärgården